Tannbleking

Det finnes ulike måter og bleke tennene på. Undersøkelser viser at bleking ikke er skadelig dersom det gjøres på riktig måte. La alltid tannlegen bedømme situasjonen først!
Overflatemisfarginger forårsaket av mat, drikke, sigaretter osv. kan tannlege eller tannpleier fjerne med pussing. Dersom misfargingen derimot ligger dypere kan bleking være løsningen. Det blekemiddelet som tannlegene bruker, trenger inn via sprekkene i emaljen, til dentinet som finnes under og bleker det.Nesten alle tenner kan blekes. Blekingen utføres av pasienten hjemme. Det er viktig at tannlegen først undersøker og evt behandler tenner og tannkjøtt grundig, slik at alt er klargjort til bleking.

Tannbleking er en blekeprosess som fjerner misfarginger i tannemaljen. Resultatet er avhengig av årsaken til misfargingen, men nesten alle behandlinger fører til lysere tenner.

Nattbleking : Behandlingen skjer ved at man bruker blekeskinne mens man sover. Normal behandlingstid 5-10 netter.

Dagbleking : Blekeskinnen brukes 1-2 g daglig 1-4 timer pr gang. Behandlingstid er normalt 2-4 uker.

Klinikkbleking utføres på vår klinikk bare på misfargede rotfylte tenner.

Det er viktig å understreke at tannbleking er en medisinsk behandling som kan få bivirkninger ved feil bruk. Etter den nye forskriften er det nå i Norge kun lov å selge blekemidler til tannleger.

Scroll to Top